Βέτο Κόντε για το μεταναστευτικό

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:37
UPD:22:43
REUTERS/TONY GENTILE

Italian Prime Minister Giuseppe Conte attends during his first session at the Lower House of the Parliament in Rome, Italy, June 6, 2018. REUTERS/Tony Gentile

A- A A+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, εν όψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής για το μεταναστευτικό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας γνωστοποίησε ότι θα συζητηθεί αναλυτικά η ιταλική πρόταση -μαζί με εκείνες των υπόλοιπων χωρών-, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει κείμενο συμπερασμάτων, αλλά μόνο προφορική αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Γερμανίδα Καγκελάριος έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και ότι το προσχέδιο που κυκλοφόρησε χθες, δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη.

Ο Τζουζέπε Κόντε είχε απειλήσει να «μποϊκοτάρει» τη συνάντηση της Κυριακής, αντιδρώντας στο προσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων, προέβλεπε την επιστροφή των μεταναστών στις χώρες πρώτης - εισόδου.

«Μόλις έλαβα ένα τηλεφώνημα από την Καγκελάριο Μέρκελ, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην παραβρεθώ στη μίνι σύνοδο της Κυριακής για το μεταναστευτικό» ανέφερε ο Κόντε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το προσχέδιο, αν δεν υπάρξουν αλλαγές.

Σημειώνεται ότι τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα «μποϊκοτάρουν» οι τέσσερις χώρες του Βίσεγκραντ –δηλαδή οι Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή