Επαφές Κασσίμη στη Βαυαρία

Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 15:59
A- A A+

Θέματα σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαικής Ένωσης, αλλά και της στάσης απέναντι στην Τουρκία, συζήτησε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Κασσίμης, με την υπουργό Ομοσπονδιακών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βαυαρίας, Εμιλία Φραντσίσκα Μίλερ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο πλαίσιο της διήμερης επισκεψης του υφυπουργού στο Μόναχο.

Ο κ. Κασσίμης ευχαρίστησε στο πρόσωπο της κ. Μίλερ την κυβέρνηση της Βαυαρίας για την πολύπλευρη στήριξη που παρέχει στην ελληνική κοινότητα όσον αφορά την ίδρυση και λειτουργία των ελληνικών σχολείων και τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ε.Ε., ο κ. Κασσίμης τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και σημείωσε ότι είναι αποκλειστικά στο χέρι της Αγκυρας να τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει και να συμπεριφερθεί ως ευρωπαϊκή χώρα, τόσο στις διεθνείς υποχρεώσεις της, όσο και στο εσωτερικό.

«Οι θέσεις της Βαυαρίας με τις θέσεις της Ελλάδας στα περισσότερα από τα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι κοινές». δήλωσε ο κ. Κασσίμης αμέσως μετά τη συνάντηση, εξηγώντας ότι η συζήτηση με την κ. Μίλερ αναπτύχθηκε γύρω από τις προοπτικές της Ε.Ε., το θέμα της διεύρυνσης στις Βαλκανικές χώρες και την Τουρκία και φυσικά τις αρχές που πρέπει να διέπουν το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

«Ηταν μία πολύ ευχάριστη συζήτηση» δήλωσε με τη σειρά της η κ. Μίλερ, αναφέροντας ότι μεταξύ των παραπάνω συζητήθηκε και το θέμα της στάσης απέναντι στην Τουρκία.

Στη συνέχεια ο υφυπουργος Εξωτερικών συναντήθηκε με τον φιλέλληνα, πρώην υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Χάνς Τσεχετμάιρ -μία ξεχωριστή πολιτική προσωπικότητα- ο οποίος είναι και επικεφαλής του «Ιδρύματος Χάνς Ζέιντελ». Το εν λόγω ίδρυμα αποτελεί σημαντικό Κέντρο Πολιτικών Μελετών της Βαυαρίας και εκφράζει ουσιαστικά την πολιτική σκέψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, διοργανώνει πολλά σεμινάρια και διατηρεί μία πολυσήμαντη δράση στον διεθνή χώρο.

Το απόγευμα ο κ. Κασσίμης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας και αναπληρωτή πρωθυπουργό δρα Γκίντερ Μπεκστάιν καθώς επίσης με τα προεδρεία της ελληνικής κοινότητας και των ελληνικών συλλόγων του Μονάχου.

Αύριο, Τρίτη 11 Ιουλίου, ο κ. Κασσίμης θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU Γιόακιμ Χέρμαν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή