Συνάντηση Παπανδρέου με το προεδρείο του ΤΕΕ

Στο επίκεντρο σχέσεις ΤΕΕ - ΠΑΣΟΚ, ανάπτυξη και η αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος
Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2006 16:04
A- A A+

Με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και το προεδρείο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ακολούθως συναντήθηκε με εκπροσώπους της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου συζήτησε με τον κ. Παπανδρέου τις σχέσεις ΤΕΕ-ΠΑΣΟΚ, οι οποίες -όπως σημείωσε- πρέπει να καλλιεργηθούν, καθώς, όπως επισήμανε, η στενή συνεργασία ΤΕΕ και ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει τόσο στη διατύπωση των θέσεων του ΤΕΕ, όσο και στη συμβολή του Επιμελητηρίου στις προτάσεις που θα κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση, ήταν η αναθεώρηση των άρθρων 16 και 24 του Συντάγματος, με το πρώτο να αφορά θέματα Παιδείας και το δεύτερο θέματα Χωροταξίας-Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος και Δασών. Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, το ΤΕΕ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στα άρθρα αυτά.

Ειδικότερα για το άρθρο 16, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι πρέπει να υπάρχει δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της παιδείας, συμπεριλαμβανομένων των μεταπτυχιακών, εξέφρασε δε την αντίρρησή του στη διαφοροποίηση ανώτατης και ανώτερης παιδείας και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα σήμερα.

Το τρίτο ζήτημα αφορούσε στην ανάπτυξη της χώρας και όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, οι εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου υπογράμμισαν στον κ. Παπανδρέου την ανησυχία τους για την κατάσταση του δευτερογενούς τομέα στην Ελλάδα, όπως και για την απορροφητικότητα κονδυλίων από το Γ' και Δ' ΚΠΣ.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, συζήτησαν για την έλλειψη κοινών κανόνων για την ανάληψη δημοσίων έργων και τόνισε την αναγκαιότητα προώθησης του μητρώου κατασκευαστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή