Αλ. Τσίπρας: Απόφαση για το χρέος που θα σηματοδοτήσει το τέλος της λιτότητας

Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 15:42
UPD:21/06/2018 08:57
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
A- A A+

Απόφαση για το χρέος «που θα σηματοδοτήσει το τέλος της οκταετούς περιπέτειας για την Ελλάδα και το τέλος της λιτότητας» αναμένει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε για «εξαιρετικά θετική συγκυρία», κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «βρισκόμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δρέψουμε καρπούς μιας πολυετούς δύσκολης προσπάθειας θυσιών από την πλευρά του ελληνικού λαού».

EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε στη σύσκεψη για τον σχεδιασμό των έργων στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018.

Σημείωσε ότι είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης το κοινωνικό κράτος, η υγεία και πως η υλοποίηση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Ιδρύματος Νιάρχος των 250 εκατ., στοχευμένα πάνω σε αδυναμίες ή ελλείμματα του συστήματος Υγείας, έρχονται να δημιουργήσουν μια πολύ θετική δυναμική.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι πριν από δύο μήνες που υπέγραψαν αυτή τη δωρεά, είχε επισημάνει ότι «θα κάνουμε το παν ώστε να προχωρήσει γρήγορα» και ότι σκοπός της σημερινής σύσκεψης είναι η οργάνωση των επόμενων βημάτων και ο έλεγχος των προηγούμενων. Ανέφερε ότι τα πρώτα βήματα έγιναν όπως πρέπει, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα με αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας, «εντούτοις οι διαδικαστικές δυσκολίες ξεπερνιούνται».

EURONEWS

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός είπε:

  • Έχει ολοκληρωθεί ο ορισμός εκπροσώπων του ελληνικού Δημοσίου στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία θα υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
  • Έχει ολοκληρωθεί ο ορισμός μελών των ομάδων έργου και έχουν ήδη ξεκινήσει συναντήσεις.
  • Προχωρά η επεξεργασία της σύμβασης που θα καθορίζει τους βασικούς όρους υλοποίησης της δωρεάς του συνόλου των έργων. Και για κάθε έργο θα ακολουθήσει η σύναψη επιμέρους σύμβασης δωρεάς, η οποία και θα εξειδικευτεί.
  • Έχει δρομολογηθεί η εξειδίκευση του ιατρικού εξοπλισμού που θα αποδοθεί στον Ευαγγελισμό.
  • Και τέλος, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και αφού οριστικοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης δωρεάς και της σύμβασης δωρεάς εξοπλισμού στον Ευαγγελισμό, οι συμβάσεις αυτές θα υπογραφούν και στη συνέχεια θα κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή