Πρεσβεία ΗΠΑ: Επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων η άδεια σε Κουφοντίνα

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 14:46
UPD:14:53
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την απερίφραστη καταδίκη της για τη χορήγηση 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζει η πρεσβεία των ΗΠΑ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρίτη παραχώρηση άδειας σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία.

«Είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολυάριθμων θυμάτων του και ένα περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές ενέργεις στο όνομά του», προσθέτει η πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί ο Δ. Κουφοντίνας εξήλθε των φυλακών Κορυδαλλού στο πλαίσιο της διήμερης άδειας που του χορηγήθηκε.

EUROKINISSI

Φανερά καταβεβλημένος από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε ο «Λουκάς» της 17Ν δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις. Μαζί με τη σύζυγό του και τον γιο τους επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους με προορισμό το σπίτι τους στον Βαρνάβα.

Η τρίτη άδεια εξόδου στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Δ. Κουφοντίνα εγκρίθηκε υπό τον όρο της εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την ημέρα. Στις δύο προηγούμενες άδειες, ο Δ. Κουφοντίνας είχε ως όρο την εμφάνισή του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Ο Δ. Κουφοντίνας εξήλθε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί μετά την απεργία πείνας την οποία είχε ξεκινήσει στις 30 Μαΐου με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή