Η Mέρκελ δέχεται τελεσίγραφο από τον Ζεεχόφερ για λύση στο προσφυγικό

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 14:53
UPD:16:16
REUTERS/MICHELE TANTUSSI

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, φέρεται να έδωσε διορία έως τα τέλη Ιουνίου στην καγκελάριο Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων. 

A- A A+

Η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης έχει επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, πυροδοτώντας εντάσεις μεταξύ των κρατών-μελών, αλλά και αιφνίδιους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών, Χορστ Ζεεχόφερ, έδωσε διορία έως τα τέλη Ιουνίου στην καγκελάριο Μέρκελ για πιο αυστηρούς ελέγχους των συνόρων. 

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA η ηγεσία του CSU πιστεύει πως οι μετανάστες, που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες, θα πρέπει από 1ης Ιουλίου να επιστρέφονται στις άλλες χώρες, εάν δεν υπάρξει μία νέα συμφωνία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η κ. Μέρκελ φέρεται να έχει αποδεχθεί την προθεσμία αυτή, σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού και να απομακρύνει το σενάριο της διάλυσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο αυτό η καγκελάριος θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με Ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στη Συνόδο Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου. Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, όπως επισημαίνει το γραφείο της καγκελαρίου, ενώ από την πλευρά του ο Ζεεχόφερ διαμηνύει πως εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις και αυστηρότεροι έλεγχγοι των συνόρων.  

EURONEWS

Την ίδια ώρα στη Γαλλία δημοσκόπηση αποκαλύπτει πως η πλειονότητα των πολιτών εκτιμά πως η κυβέρνηση έπραξε σωστά που δεν πρότεινε να δεχθεί το πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Aquarius, το οποίο αφού περιπλανήθηκε μία εβδομάδα στη Μεσόγειο έδεσε τελικά σε ισπανικό λιμάνι.

Οι 630 διασωθέντες μετανάστες του πλοίου που έχει ναυλωθεί από τη ΜΚΟ SOS Méditerranée ελλιμενίστηκε χθες στο λιμάνι της Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανίας, ύστερα από την άρνηση της Ιταλίας και της Μάλτας, η οποία πυροδότησε φραστική σύγκρουση και μεταξύ Ρώμης και Παρισιού.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή