Ενισχυμένος ο Τριντό από τη διαμάχη με τις ΗΠΑ

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 22:04
UPD:22:09
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Δημοσκοπικά ενισχυμένος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της συνόδου των G7 στις 8 και 9 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η δημοτικότητα του Τριντό ενισχύθηκε κατά 12% σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Angus Reid, ενώ θετικά αποτιμά το κυβερνητικό έργο το 52% των Καναδών πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «ανήθικη» την αντίδραση του Τριντό στους αμερικανικούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει από την πλευρά του, ότι η απόφαση της Ουάσιγκτον για τους δασμούς είναι «προσβλητική» για την ιστορία των σχέσεων των δύο χωρών.

Η κλιμάκωση της έντασης με τις ΗΠΑ φαίνεται πως ικανοποιεί τους Καναδούς (62%), οι οποίοι μάλιστα, επιδοκιμάζουν τα αντίμετρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Οττάβα (59%).

Άλλωστε, το 70% τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μιας «σκληρής» γραμμής εναντίον της Ουάσιγκτον, παρότι τα 2/3 ανησυχούν ότι η κλιμάκωση κινδυνεύει να καταλήξει σε εμπορικό πόλεμο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή