Για εσχάτη προδοσία ερευνάται ο Κ. Μπαρμπαρούσης

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018 16:54
UPD:18:12
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής, σχετικά με τις δηλώσεις του βουλευτή, ο οποίος διεγράφη από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Για το αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Συγκεκριμένα, με γραπτή παραγγελία του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ο κ. Ζαχαρής ζητεί να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης και ως εκ τούτου οι εισαγγελικές αρχές μπορούν να κινηθούν αυτοβούλως.

Νωρίτερα, στον Άρειο Πάγο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης προσκόμισαν οπτικοακουστικό υλικό με την ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση στη Βουλή. 

Υπενθυμίζεται πως από το βήμα της βουλής, ο Κ. Μπαρμπαρούσης προέτρεψε να συλλάβει ο στρατός τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή