Κ. Τσιάρας: Δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 20:22
UPD:20:24
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
A- A A+

Για δυσαρμονία μεταξύ των επιλογών της κυβέρνησης και των επιλογών του ελληνικού λαού έκανε λόγο ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Τσιάρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής εναντίον των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο «γαλάζιος» εισηγητής, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ισχυρίστηκε ότι όσοι καταψηφίσουν την πρόταση, τότε δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία, η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας.

«Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι συλλογική για ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο» τόνισε, μεταξύ άλλων, παρότι -όπως διευκρίνισε- «δεν είναι απρόσωπη». «Επιμερίζεται στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού που φέρει την ευθύνη συγκρότησης της κυβέρνησής του, επιμερίζεται και στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση με την ψήφο εμπιστοσύνης, επιμερίζεται και στους ίδιους τους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της» εξήγησε.

Φωτογραφίζοντας του ΑΝΕΛ, ο κ. Τσιάρας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η εμπιστοσύνη δεν παρέχεται σε μια κυβέρνηση αλά κάρτ, ιδίως όταν πρόκειται για πολιτικές επιλογές που καθορίζουν το μέλλον και την ιστορία της πατρίδας».

«Μόλις πριν από λίγο, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψηφίσατε το δεύτερο μνημόνιο επί θητείας σας και θέσατε τη χώρα σε επιτροπεία για πολλά χρόνια ακόμη» πρόσθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., ενώ επανέλαβε  ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ φέρουν στο ακέραιο την πολιτική και ιστορική ευθύνη για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

«Κυβερνητικοί εταίροι περιορισμένης ευθύνης και κυβερνητικοί εταίροι μειωμένης ευθύνης προφανώς δεν υπάρχουν. Αυτό το παραμύθι δεν περνάει πουθενά» συμπλήρωσε ο κ. Τσιάρας, υπενθυμίζοντας ότι «από την πρώτη ημέρα συγκρότησης αυτής της ερμαφρόδιτης πλειοψηφίας, άρχισαν παρατράγουδα με τον μικρότερο κυβερνητικό εταίρο να αίρει κατά το δοκούν και κατά περίσταση την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση».

Καταλήγοντας, ο «γαλάζιος» βουλευτής διαμήνυσε ότι στόχος αυτής της διαδικασίας (σ.σ. πρόταση μομφή) είναι να καταδειχθεί η δυσαρμονία μεταξύ των επιλογών της κυβέρνησης και των επιλογών της κοινωνίας, η οποία «θα αποκαλυφθεί σύντομα και στις κάλπες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή