«Όχι» Πολύδωρα στο αίτημα για παροχή πρόσθετων στοιχείων από την ΕΥΠ

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 16:14
UPD:16:33
A- A A+

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, στο αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για παροχή πρόσθετων στοιχείων από την ΕΥΠ στην υπόθεση υποκλοπών.

Την απαντητική επιστολή του υπουργού γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αναστάσιος Καραμάριος.

Στην επιστολή του, ο κ. Πολύδωρας δηλώνει ότι αδυνατεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της Επιτροπής, διότι όπως αναφέρει, αυτή βρίσκεται εκτός των προβλέψεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Απαντώ, ως εποπτεύων Υπουργός και ουσία υπεύθυνος της άρνησης, στην σημερινή επιτακτική επιστολή σας προς τον Διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος σας έχει εξηγήσει ήδη με προηγηθείσα επιστολή του, γιατί αδυνατούμε να υποβάλουμε το Πόρισμα της ΕΥΠ επί των υποκλοπών. Επαναλαμβάνω την θέση μας: Γιατί, όπως μου απάντησε ο αρμόδιος εισαγγελέας ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σε σχετικό γραπτό ερώτημα μου, προέχει η αξιωματική αρχή της μυστικότητας της ανάκρισης. Πόρισμα αυτοτελές με την έννοια της οίκοθεν παραγωγής του δεν «υπάρχει». Υπάρχει μόνον ως στοιχείο της ανάκρισης, υποβληθέν αρμοδίως άμα τη συντάξει του».

«Σεβόμεθα την ομόφωνη γνώμη της Επιτροπής σας, αδυνατούμε, όμως, να ανταποκριθούμε στην απαίτηση σας διότι αυτή βρίσκεται εκτός των προβλέψεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Αλλως θα είχε το πράγμα εάν η Επιτροπή σας ασκούσε καθήκοντα Εξεταστικής Επιτροπής και όχι απλού κοινοβουλευτικού ελέγχου», καταλήγει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην επιστολή του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή