Ιταλία: Δυσαρέσκεια για την κριτική της Γαλλίας σχετικά με το Aquarius

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 11:00
UPD:11:06
REUTERS/Antonio Parrinello

O Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Παρίσι με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, κατήγγειλε την απόφαση της Ρώμης, λέγοντας ότι με βάση το διεθνές δίκαιο η Ιταλία θα έπρεπε να έχει δεχτεί τους μετανάστες. Η Ρώμη απάντησε χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» την αντίδραση της Γαλλίας.

A- A A+

Την αντίδραση της Ρώμης προκάλεσε η σκληρή κριτική που άσκησε το Παρίσι για την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να μη δεχθεί σε λιμάνι της χώρας το πλοίο Aquarius, στο οποίο επέβαιναν πάνω από 600 παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες.

Για το λόγο αυτό ο Γάλλος πρεσβευτής εκλήθη σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ώστε να του εκφράσουν τη δυσαρέσκεια της Ρώμης.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος θα συναντηθεί την Παρασκευή στο Παρίσι με τον Ιταλό πρωθυπουργό  Τζουζέπε Κόντε, κατήγγειλε την απόφαση της Ρώμης, λέγοντας ότι με βάση το διεθνές δίκαιο η Ιταλία θα έπρεπε να έχει δεχτεί τους μετανάστες. Η Ρώμη απάντησε χαρακτηρίζοντας «υποκριτική» την αντίδραση της Γαλλίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή