Προμήθεια TOR M1 - Ανοίγουν οι λογαριασμοί στην Ελβετία

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2006 20:23
A- A A+

Το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών της DRUMILAN INTERNATIONAL στην Ελβετία, το οποίο είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Παπαγγελόπουλος για τα αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 25 εκ. δολαρίων, της αγοράς των ρωσικών πυραύλων TOR-M1, απεδέχθη η ελβετική πλευρά, δίνοντας προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή ενστάσεων και ζητώντας επιπρόσθετες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής της Βουλής που χειρίζεται την υπόθεση, η ελβετική ομοσπονδιακή Εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα δικαστικής συνδρομής, με έγγραφό της όπου ζητούνται «διευκρινίσεις, οι οποίες όμως έχουν ήδη δοθεί σε προηγούμενη αλληλογραφία της Επιτροπής με τις ελβετικές αρχές».

Η συγκεκριμένη αναφορά αντικατοπτρίζει τη δυσφορία της Επιτροπής, για την καθυστέρηση των ελβετικών αρχών να αποδεχθούν τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε ήδη από το Δεκέμβριο του 2004. Ο πρόεδρός της, Γιάννης Τραγάκης, σημείωσε ότι η ελβετική πλευρά, έχει απευθύνει τρεις φορές τα ίδια ερωτήματα.

Ο κ. Τραγάκης, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των λογαριασμών μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγει και η προθεσμία της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και σημείωσε ότι «όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί, θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε και ποιοι εμπλέκονται».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε «απολύτως θετική εξέλιξη» την απόφαση των ελβετικών δικαστικών αρχών, «καθώς, αφενός παρέχεται δικαστική συνδρομή και αφετέρου καταδεικνύεται ότι δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή