Σε διαβούλευση το ν/σ για τα θεματικά τουριστικά προϊόντα

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 23:42
UPD:23:46
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται από σήμερα το σχέδιο νόμου για τον τουρισμό, με το οποίο επιδιώκεται να τεθεί για πρώτη φορά ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών τουριστικών προϊόντων.

Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επεσήμανε ότι το σχέδιο νόμου ρυθμίζει το πλαίσιο ανάπτυξης των ώριμων εγχώριων θεματικών τουριστικών προϊόντων για την αύξηση της ελκυστικότητας και της ανταγωνιστικότητάς τους, ενώ παράλληλα αποτελεί το βασικό ρυθμιστικό πεδίο για την περαιτέρω επεξεργασία και των υπολοίπων υπό ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού.

Επίσης, επιδιώκεται η ανάπτυξη, οργάνωση και εποπτεία δραστηριοτήτων που αφορούν στον θεματικό τουρισμό και τις σχετικές ρυθμίσεις.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποιούμενης εθνικής και περιφερειακής τουριστικής πολιτικής, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για την στήριξη των περιφερειακών και τοπικών οικονομιών και κοινωνιών, την τόνωση της τουριστικής δραστηριότητας και της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την ευημερία των πολιτών.

Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει έως την 27η Ιουνίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή