Εφιάλτης για τους αρχειοθέτες του Λ. Οίκου η… μανία του Τραμπ να σκίζει έγγραφα

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 02:01
UPD:03:04
REUTERS/LEAH MILLIS
A- A A+

Αναγκασμένοι να μαζεύουν μικρά χαρτάκια –συχνά σε μέγεθος κομφετί– και να εξασκούνται στη λύση... παζλ είναι οι αρχειοθέτες του Λευκού Οίκου, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνηθίζει να σκίζει τα έγγραφα που διαβάζει, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος Politico.

Βάση του νόμου, κάθε έγγραφο που διαβάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ –επιστολές, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημερωτικά υπομνήματα– πρέπει να φυλάσσεται και να αποστέλλεται κατόπιν στα Εθνικά Αρχεία.

Στο ρεπορτάζ του Politico δεν υπονοείται ότι ο 71χρονος πρόεδρος ενεργεί με αυτόν τον τρόπο για να «εξαφανίσει» έγγραφα, αλλά ότι απλώς πρόκειται για μια παλιά συνήθειά του.

Όμως η μανία του Ντόναλντ Τραμπ να σκίζει τα έγγραφα, έχει περιπλέξει πολύ το έργο των αρχειοθετών αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, τον Ιανουάριο του 2017.

Σύμφωνα με τον πρώην εργαζόμενο στον Λευκό Οίκο Σόλομο Λάρτεϊ, οι υπάλληλοι του Λευκού Οίκου αναγκάζονται να ψάχνουν για τμήματα εγγράφων στο Οβάλ Γραφείο αλλά και στην ιδιωτική κατοικία του προέδρου, για να τα παραδώσουν στους αρχειοθέτες που τα ανασυνθέτουν «σαν να ήταν παζλ».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή