Eugénie Brazier: Η σεφ που «μάγεψε» με τη μαγειρική της τους Charles de Gaulle και Valéry Giscard d' Estaing

Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 14:01
A- A A+

Στη Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, τη μαγειρικής της οποίας λάτρευαν -μεταξύ άλλων- οι Charles de Gaulle, Valéry Giscard d' Estaing και Marlene Dietrich, αφιερώνει η Google το σημερινό της (12 Ιουνίου) doodle, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.

Γεννημένη το 1895, η Brazier κέρδισε συνολικά έξι αστέρια Michelin για τα δύο εστιατόριά της.

Η Brazier ξεκίνησε να πειραματίζεται από την ηλικία των 20 ετών «πάνω σε τοπικές συνταγές.

Το 1921 άνοιξε το εστιατόριο «La Mère Brazier» στη Λυών της Γαλλίας, μετατρέποντας σταδιακά την πόλη σε πρωτεύουσα της γαστρονομίας.

Αφού κέρδισε τρία αστέρια Michelin, άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, το οποίο της χάρισε τρία ακόμη αστέρια.

Η φήμη της ταξίδεψε σε όλη τη Γαλλία, με τους πρώην προέδρους της Γαλλίας Charles de Gaulle και Valéry Giscard d' Estaing να είναι λάτρεις της κουζίνας της, ενώ και η Γερμανίδα ηθοποιός Marlene Dietrich μαγεύτηκε από τη μαγειρική της.

Με πληροφορίες από Wikipedia

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή