Θέση αντινομαρχίας πρότεινε ο Π. Ψωμιάδης στη Βούλα Πατουλίδου

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 14:16
A- A A+

Θέση αντινομαρχίας πρότεινε σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης στην υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για τη νομαρχία Βούλα Πατουλίδου.

«Αν η κ. Βούλα Πατουλίδου είναι τελικά στην αντιπολίτευση - ο λαός ξέρει - και δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ή δε θα δεχτεί θέση στο ψηφοδέλτιο για τις εθνικές εκλογές, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή στο ευρωψηφοδέλτιο, από τώρα κάνω δήλωση ότι μια θέση αντινομαρχίας την περιμένει», είπε ο κ. Ψωμιάδης και τόνισε: «Το ολυμπιακό μετάλλιο ανήκει στο λαό, ανήκει στην Ελλάδα, δεν κομματικοποιείται». Όπως επίσης είπε, όσα λέει η κ. Πατουλίδου, δεν είναι λόγια δικά της, δεν είναι λόγια ψυχής, αλλά λόγια που –όπως τόνισε- της τα επιβάλλουν κάποιοι άλλοι κομματικοί.

Ο κ. Ψωμιάδης έδωσε επίσης στη δημοσιότητα την επιστολή που έστειλε την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου με την οποία του προτείνει ενωτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Σχολίασε δε ότι στην πρότασή του, αντί για τον κ. Παπανδρέου, απάντησε το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με σκληρές εκφράσεις , σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αποκαταστήσουν το δίκτυο επικοινωνίας με το λαό και την πραγματικότητα.

Κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο κ. Ψωμιάδης παρουσίασε τα ονόματα 19 υποψηφίων του συνδυασμού του για τους οποίους είπε ότι δεν είναι πανελλαδικά αστέρια, αλλά αστέρια καθημερινά ο καθένας στο χώρο του. Ερωτηθείς για το ποσοστό που πιστεύει ότι θα συγκεντρώσει στις εκλογές σημείωσε ότι ξεκινά από το 42%.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις κατοίκων του Ελευθερίου - Κορδελιού για το θέμα με τα ΕΛ.ΠΕ. ο κ. Ψωμιάδης αναγνώρισε ότι έχουν δίκιο, αλλά –όπως είπε- η νομαρχία δεν ευθύνεται σε τίποτε για το θέμα. Όπως εκτίμησε, δεν αποκλείεται συνάντηση με παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ με αίτημα να εξαιρεθεί η συνοικία που αντιμετωπίζει το πρόβλημα από την ανάκληση των οικοδομικών αδειών.

Τέλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή