Pop - up «κατάστημα» παραστάσεων από τη Λία Χαράκη

Στις οδούς Μιλτιάδου 20 και Νικίου 18, με ωράριο καταστημάτων και βραδινές παραστάσεις
Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 11:30
A- A A+

Μία από τις πιο σημαντικές και δραστήριες καλλιτεχνικές φωνές της Κύπρου, η Λία Χαράκη, φέρνει στην Αθήνα το «The Performance Shop», ένα pop - up κατάστημα που θα λειτουργεί στις οδούς Μιλτιάδου 20 και Νικίου 18, για έναν μήνα, από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου (εκτός Κυριακής), με ωράριο καταστημάτων (10:00 - 21:00), αλλά και με βραδινές παραστάσεις.

PAVLOS VRIONIDES

Οι θεατές/περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν, να συμμετέχουν ή ακόμα και να παραγγείλουν μια καλλιτεχνική παράσταση. Το πρόγραμμα αποτελείται από έργα καλλιτεχνών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και θα επιλεγούν από την πενταμελή καλλιτεχνική επιτροπή του «καταστήματος», μετά από ανοιχτή πρόσκληση.

Οι παραστάσεις του «καταστήματος» θα χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες: οn display (στη βιτρίνα), συμμετοχικές παραστάσεις (που θα μπορεί ο περαστικός να διαλέξει από τον κατάλογο), έργα για μικρό χώρο και περιορισμένο αριθμό θεατών, καθώς και εργαστήρια διαφόρων μεθοδολογιών δημιουργίας των φιλοξενούμενων καλλιτεχνών.

Θα συμπεριληφθούν και δύο έργα της Λίας Χαράκη που παρουσιάστηκαν στο The Performance Shop 2015: «Ο ενεργός θεατής», με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Μάριο Ιωάννου, και «Skin» με τους περφόρμερ Αριάννα Μαρκουλίδη και Πέτρο Κονναρή.

Έμπνευση και δημιουργία της Λίας Χαράκη και των συνεργατών της, το «The Performance Shop» άνοιξε για πρώτη φορά στη Λευκωσία, το 2014 (Pop - Up Festival / NiMAC), ενώ το 2016, επιλέχτηκε από το European Dancehouse Network (EDN) ως μια από τις καλύτερες πρακτικές στην Ευρώπη, για να έρθει σε επαφή ο χορός με διαφορετικά είδη κοινού.

Παραστάσεις

Παραστάσεις στη βιτρίνα

«Προϊόντα περιποίησης» - Ελευθερία Πανούση

«Άσκηση δημοκρατίας» - Θανάσης Κριτσάκης

«De - Faces» - Μαρίνα Γκενάντιεβα

«Late night impro» - Νάντη Γώγουλου

PAVLOS VRIONIDES
Συμμετοχικές παραστάσεις

«Booth» - Αντώνης Βαής

«Five steps to save the world» - Άρης και Μάρθα

«How to selfy» - Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης

«nani» - Δημήτρης Τσεσμελής

«Let me serve you» - Ιωάννα Γερακίδη & Νεφέλη Καδινοπούλου Αστερίου

«Room for two» - Χρήστος Μούχας

«Skin» - Λία Χαράκη

«Ο ενεργός θεατής» - Λία Χαράκη

«Fantasy travel» - Μάριος Χατζηπροκοπίου

«demos» - t.a.a.g

Φιλοξενούμενες παραστάσεις

«Uhrsonate» - Άννα Παγκάλου

«J[US]T 5 - REDUX», Ana Sánchez - Colberg

Εργαστήριο

«Give me an Aaaaaaaaaaaaaaa» - Άννα Παγκάλου

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διευθύντρια - καλλιτέχνις: Λία Χαράκη, υπεύθυνη παραγωγής: Θεοδώρα Αυγουλίδου, αρχιτέκτονας - σκηνογράφος: Βιβιάνα Χιωτίνη, σχεδιασμός γραφιστικών: Δέσποινα Καννάουρου.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς