Για κίνδυνο «περιφερειακού πολέμου» προειδοποίησε ο Μαχμούντ Αμπας

Μπους: το Ισραήλ έχει δικαίωμα αυτοάμυνας αλλά δεν θα πρέπει να αποδυναμώνει την κυβέρνηση του Λιβάνου
Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2006 15:11
A- A A+

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, προειδοποίησε σήμερα ότι είναι πιθανό να ξεσπάσει ένας «περιφερειακός πόλεμος» μετά τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στο Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Τζουνισίρο Κοϊζούμι, ο Αμπάς δήλωσε πως «η αύξηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Λίβανο μας κάνει να φοβόμαστε ότι μπορεί να ξεσπάσει ένας περιφερειακός πόλεμος, ο οποίος θα απομάκρυνε τις ελπίδες για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη Μέση Ανατολή».

Εν τω μεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια συνένεντευξης Τύπου με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγγελα Μέρκελ, σημείωσε πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα αυτοάμυνας, ωστόσο όπως είπε, δεν πρέπει να προβαίνει σε ενέργειες που εξασθενούν την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για τερματισμό της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε την ευχή να γίνουν τα πάντα ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή αυτή του κόσμου.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε πάντως ότι η σημερινή κατάσταση προκλήθηκε από την απαγωγή ισραηλινών στρατιωτών από την Χεζμπολάχ. »Δεν πρέπει να συγχέουμε τις αιτίες με τα αποτελέσματα», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι το Ισραήλ που προκάλεσε τη σημερινή κλιμάκωση της βίας στα σύνορα με το Λίβανο.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή