Παγκόσμιο το αντίο στον «κύριο Παύλο»

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 15:24
UPD:15:28
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Δεν ήταν μόνο σύσσωμος ο ελληνικός Τύπος που αποχαιρέτησε με τα δημοσιεύματα της Δευτέρας τον Παύλο Γιαννακόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ούτε οι αθλητές και οι σύλλογοι όλης της χώρας, που το τελευταίο διήμερο αναφέρθηκαν συγκλονισμένοι στο θάνατο του ιστορικού ηγέτη της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού.

Γκάλης, Διαμαντίδης, Σπανούλης, Γιαννάκης και δεκάδες άλλοι αθλητές «απέδωσαν φόρο τιμής» στον εκλιπόντα χαρακτηρίζοντας τον ως έναν από τους κορυφαίους, κάποιοι τον αποκάλεσαν κορυφαίο, παράγοντες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Πολλές ΚΑΕ, ΠΑΕ, η ΕΟΕ, η FIBA αλλά και οι ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων αναφέρθηκαν στο ήθος και στην προσφορά του «κυρίου Παύλου», ενώ συλλυπητήριες ανακοινώσεις απέστειλαν και οι πολιτικοί φορείς της χώρας, προεξέχοντος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Έως την άλλη άκρη του Ατλαντικού έφτασε η δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Επί των ημερών του, άλλωστε, δεν ήταν λίγοι οι «αστέρες» από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που φόρεσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού, με κορυφαίο όλων, τον Ντομινίκ Γουίλικινς!

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ μετέδωσε μεταξύ άλλων για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου: «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, που οδήγησε την ομάδα του στην κυριαρχία στη χώρα του και στην Ευρώπη, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Για πάνω από 25 χρόνια στην ηγεσία του Παναθηναϊκού, ο Γιαννακόπουλος ξόδεψε τεράστια ποσά χρημάτων για να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή δυναστεία. Είχε αποκτήσει διάφορα μεγάλα ονόματα, ξένων παικτών, συμπεριλαμβανόμενων των σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Ντομινίκ Γουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ.

Ο Γιαννακόπουλος μεταβίβασε την ιδιοκτησία της ομάδας στον γιό του, Δημήτρη, το 2012».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις