Σκοπιανό: Αναζητείται φως... στο τούνελ

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 10:27
UPD:10:37
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Στο τερέν της ΠΓΔΜ συνεχίζει να βρίσκεται το «καυτό» μπαλάκι της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό, σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, με την Αθήνα να εξακολουθεί να τηρεί στάση αναμονής.

Μετά από μία εβδομάδα η οποία κύλησε χωρίς την πολυαναμενόμενη επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας έσπευσε χθες να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη.

«Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση έγινε λόγος για εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος.

Την ίδια ώρα διαστάσεις έλαβε στην γειτονική χώρα αμφιλεγόμενο δημοσίευμα σερβικής ιστοσελίδας, το οποίο ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του θέματος της ονομασίας «κατέρρευσαν» λόγω των «υπερβολικών απαιτήσεων» της ελληνικής πλευράς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελλάδα, ζήτησε στο νέο όνομα να μην περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».

Αντιδρώντας στα όσα μετέδωσε η σερβική ιστοσελίδα, ανώτατοι αξιωματούχοι της ΠΓΔΜ υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση της χώρας παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα υπερασπίζεται και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της χώρας και ότι η διατύπωση εικασιών αυτές τις ευαίσθητες στιγμές δεν μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου, που αφορά το εθνικό συμφέρον.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή