Καθοδόν για Σιγκαπούρη Τραμπ-Κιμ

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018 08:33
UPD:08:42
EPA/JEON HEON-KYUN
A- A A+

Το δρόμο για τη Σιγκαπούρη πήραν οι ηγέτες των ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας, εν όψει της ιστορικής συνάντησης που είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 12 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε από την Πιονγκιάνγκ στις 08:30 το πρωί της Κυριακής, τοπική ώρα με προορισμό τη Σιγκαπούρη για να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κιμ επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος των κινέζικων αερογραμμών, που χρησιμοποιείται συνήθως από υψηλόβαθμους κινέζους αξιωματούχους, ανέφεραν δημοσιεύματα.

Παράλληλα, ένα άλλο, φορτηγό αεροπλάνο, το οποίο είχε συνοδεύσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κίνα αναχώρησε επίσης σήμερα από την Πιονγκγιάνγκ και είναι πιθανό να κατευθύνεται και αυτό προς τη Σιγκαπουρη.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται και αυτός καθοδόν προς την ασιατική χώρα, μετά τη λήξη των εργασιών της συνόδου των G7, με το εφεδρικό Air Force One, μάλιστα, να πραγματοποιεί ολιγόωρη στάση στη Βάση της Σούδας στην Κρήτη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή