Πηγές Ν.Δ.: Ο Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του κόμματος για το Σκοπιανό

Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 00:08
UPD:00:10
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις της Ν.Δ. σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, υποστηρίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας το τηλεγράφημα του ΑΜΠΕ για τις δηλώσεις του Σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν που εμφανίζει αυθαιρέτως τον πρόεδρο της Ν.Δ. «να μην είναι εντελώς αρνητικός σε ό,τι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας» αναφέρουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός είναι η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων με την απάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς και η υιοθέτηση μιας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes)».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότιδεν μπορεί να γίνει καθοιονδήποτε τρόπο αποδεκτή η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» και επεσήμανε ότι οι Έλληνες έχουν αυξημένη ευαισθησία στο θέμα του ονόματος καλώντας τους Ευρωπαίους να τη σεβαστούν.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση κρατά την αντιπολίτευση σε βαθύ σκοτάδι».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή