Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Κόλαφος για την κυβέρνηση η γνωμοδότηση ΣτΕ για Εμπορική

Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2006 12:51
A- A A+

Κόλαφο για την κυβέρνηση χαρακτήρισε η γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την Εμπορική.

Όπως είπε μετά την συνάντησή της με το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, «συζητήσαμε όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα που τίθενται στην προοπτική της Εμπορικής Τράπεζας υπο το φως της πρόσφατης γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας που αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση. Αναδεικνύεται άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί με αυταρχισμό, σκοπιμόητα και τελικά με απόλυτη προχειρότητα».

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήταν σαφώς αντισυνταγματική, κατέλυε την συλλογική αυτονομία και τις συλλογικές συμβάσεις και ερχόταν να επιβαρύνει το ΙΚΑ και το κοινωνικό σύνολο», τόνισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρηση είναι άλλη μια φορά εκτεθειμένη στα μάτια των εργαζομένων και του ελληνικού λαού».

«Εμείς προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε ρύθμιση και εξέλιξη που μπορεί να θίξει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, όπως και οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να θίξει την θέση και τα δικαιώματα των ταμείων που, όπως γνωρίζετε, συμμετέχουν με ένα ποσοστό περίπου 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας», πρόσθεσε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Η Εμπορική Τράπεζα έχει προοπτική, χρειάζεται μια αναπτυξιακή στρατηγική και ένα σχέδιο για το μέλλον, χρειάζεται να υπάρχει πλήρης διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και πλήρης διασφάλιση και κατοχύρωση των συμφερόντων των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως θα είναι στο πλευρό τους.

Από την μεριά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, δήλωσε ότι «τελικά δικαιωθήκαμε, σε αυτά που λέγαμε πέρσυ ότι ο νόμος είναι πρόχειρος, ανεφάρμοστος και αντισυνταγματικός».

«Σε ό,τι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς», τόνισε, «είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, δεν έχουν δικαίωμα τα ασφαλιστικά ταμεία να πουλήσουν τις μετοχές που έχουν στα χέρια τους, και σαν εργαζόμενοι θα παλέψουμε ούτως ώστε να μην πουληθεί η Εμπορική Τράπεζα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή