Ε.Ε. και ΝΑΤΟ ενημερώνει ο Π. Καμμένος για τα περί απαγωγής των «οκτώ»

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:30
UPD:16:25
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

Την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σκοπεύει να ενημερώσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος για τη δήλωση του Τούρκου αντιπροέδρου Μπεκίρ Μποζντάγ περί απαγωγής των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που αφέθηκαν έμειναν ελεύθεροι από την ελληνική Δικαιοσύνη και των οποίων την έκδοση ζητεί η Άγκυρα για εμπλοκή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ενημέρωσα τους ομολόγους μου, τον Σέρβο και τον Ρουμάνο, για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου, την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αποφάσισε να απελευθερώσει. Το ίδιο θα κάνω και αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», σημείωσε ο υπουργός Άμυνας σε δήλωσή του.

Τόνισε επίσης ότι «η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Πώς δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».

Η δήλωση του κ. Καμμένου έγινε κατά την επίσκεψη διακεκριμένων προσώπων στην πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018», που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί, οι οποίοι κρατούνταν στο Α.Τ του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς -όπως είχε συμβεί και με τους τέσσερις πρώτους- παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, υπό τον φόβο ενδεχόμενης απαγωγής.

Λίγη ώρα αργότερα, σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία».

Από την πλευρά του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη χαρακτήρισε την Ελλάδα «χώρα που παρέχει ασφαλές καταφύγιο σε πραξικοπηματίες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή