Στη Λευκωσία ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2006 09:29
A- A A+

Σειρά επαφών για το Κυπριακό θα έχει ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος έφθασε σήμερα στη Λευκωσία από την Αθήνα.

Ο κ. Μπράιζα θα συναντηθεί με το Γενικό Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών Σώτο Ζαχκαίο και την επικεφαλής της διεύθυνσης για το κυπριακό Ερατώ Μαρκουλή, καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες κατά το διήμερο της παραμονής του αμερικανού επισήμου στην Κύπρο.

Ο κ. Μπράιζα δεν θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, λόγω της πάγιας τακτικής του Προέδρου να μη δέχεται ξένους επισήμους που συναντώνται με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο «προεδρικό»' γραφείο στα κατεχόμενα.

Ο αμερικανός αξιωματούχος θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Βουλής, Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη.

Η συνάντησή του με το Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα γίνει αύριο.

Ο κ. Μπράιζα είχε ήδη επαφές για το κυπριακό στην Αγκυρα και την Αθήνα, στο πλαίσιο των Αμερικανικών προσπαθειών για προώθηση ενός νέου γύρου συνομιλιών για λύση του προβλήματος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή