ΗΠΑ: «Προσγειώνουν» την Άγκυρα για τα F-35

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 20:52
UPD:20:59
Wikimedia Commons/U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class D. Keith Si
A- A A+

Η αγορά από την Τουρκία των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 θα έχει αντίκτυπο στην συμμετοχή της στα κοινά προγράμματα στρατιωτικής και βιομηχανικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και αυτό το οποίο αφορά στην παραγωγή των μαχητικών F-35, διαμήνυσε στην Άγκυρα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας Γουές Μίτσελ.

Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ίδρυμα Heritage την Τρίτη, σημείωσε ότι η Τουρκία έχει καλή φήμη ως μέλος της συμμαχίας των κρατών που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς των F-35.

Σημείωσε επίσης ότι το Κογκρέσο ασχολείται αυτή την στιγμή με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Τη Δευτέρα, κατά την επίσκεψή του στο State Department, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεχμέτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην παραγγελία των πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35.

«Προχωράμε κανονικά, όπως το είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος παράλληλα απέρριψε την κριτική της Ουάσιγκτον.

«Η Τουρκία δεν αποδέχεται την απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ σ’ αυτό το θέμα» τόνισε ενδεικτικά, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο κ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τους δύο άνδρες να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Συρία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Tass

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή