Βουλή: Πράσινο φως στον νέο θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 19:03
UPD:19:13
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο προβλέπει την κύρωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου, όλα τα κόμματα τάχθηκαν υπέρ, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που καταψήφισαν, αλλά και της Ένωσης Κεντρώων που απουσίαζε.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελος, αντίστοιχα, έκαναν λόγο για ένα «νέο αναπτυξιακό εργαλείο», το οποίο εντάσσεται σ΄ έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό προγραμματισμό διαχείρισης και εκμετάλλευσης του θαλάσσιου χώρου.

«Αυτό που γνωρίζαμε για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος τελείωσε. Πρέπει τώρα να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις με μια εθνική στρατηγική πολιτική» τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Και συνέχισε: «Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση, ολοκληρώνουμε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, επιλύοντας έτσι χρόνια εκκρεμή ζητήματα και συμβάλλοντας τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης».

«Ανοίγουμε ένα καινούργιο πεδίο, με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο και μόνο οφέλη μπορεί να προκύψουν τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος» κατέληξε ο αρμόδιος υπουργός.

Ωστόσο, δεν έλλειψαν και οι εντάσεις, καθώς η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος να κάνει δεκτές διάφορες τροπολογίες κυβερνητικών βουλευτών, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η τελευταία έκανε λόγο για «σκοπιμότητες» της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι οι επίμαχες τροπολογίες χρησιμοποιήθηκαν για να «περάσουν» διάφορες ρυθμίσεις χωρίς συζήτηση και χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή