Ισπανία: Χωρίς Podemos η νέα κυβέρνηση

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 15:55
UPD:17:42
REUTERS/SUSANA VERA

Ο 46χρονος οικονομολόγος Πέδρο Σάντσεθ –ο οποίος ανέτρεψε τον Μαριάνο Ραχόι μετά από πρόταση μομφής- πρέπει να σχηματίσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την κυβέρνησή του.

A- A A+

Ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δεν θα συμπεριλάβει στη νέα ισπανική κυβέρνηση μέλη των Podemos, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) Αδριάνα Λάστρα.

Σε δήλωσή της, η κ. Λάστρα έκανε λόγο για μία κυβέρνηση «αντιπροσωπευτική, κατά κύριο λόγο σοσιαλιστική», τα ονόματα των μελών της οποίας θα ανακοινωθούν εντός ημερών, πιθανώς την Τετάρτη.

Η ίδια επανέλαβε ότι οι Σοσιαλιστές δεν έχουν την πρόθεση να εξαντλήσουν την κοινοβουλευτική θητεία που λήγει το 2020, αλλά θα προκηρύξουν πρόωρες εκλογές, χωρίς να διευκρινίσει ημερομηνία.

Από την πλευρά της, σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος των Podemos Νοέλια Βέρα ανέφερε πως το κόμμα της πρότεινε στον νέο πρωθυπουργό τη συγκρότηση «μίας θαρραλέας, σταθερής κυβέρνησης» με 156 βουλευτές, ωστόσο, όπως πρόσθεσε η ίδια, «φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν η επιλογή του Πέδρο Σάντσεθ, που θα κατευθυνθεί προς μία κυβέρνηση πιο αποδυναμωμένη, με περισσότερες δυσκολίες στην υιοθέτηση προοδευτικών μέτρων».

Ο 46χρονος οικονομολόγος Πέδρο Σάντσεθ –ο οποίος ανέτρεψε τον Μαριάνο Ραχόι μετά από πρόταση μομφής- πρέπει να σχηματίσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την κυβέρνησή του.

Την στιγμή που το PSOE δεν διαθέτει παρά 85 έδρες επί των 350 του ισπανικού κοινοβουλίου, η πρόταση μομφής εγκρίθηκε χάρη και στις ψήφους των 71 βουλευτών των Podemos.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή