Μ. Σπυράκη: Διαπραγματεύονται με την ΠΓΔΜ χωρίς τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2018 14:26
UPD:14:50
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Για δομικό πρόβλημα στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του».

«Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης», σημείωσε.

Επεσήμανε, δε, πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να καταθέσει προκαταβολικά τα όπλα προκειμένου να πάρει μια υποσχετική για μελλοντική συμμόρφωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε επιπλέον πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να υπάρξει πρώτα συναίνεση στο εσωτερικό και μετά να αρχίσει η διαπραγμάτευση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή