Για διαρροή εγγράφων στον Τύπο κατηγορεί τον Μιούλερ ο Τραμπ

«Δεν υπάρχει σκευωρία με τη Ρωσία, εκτός από εκείνη των Δημοκρατικών»
Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 23:32
UPD:23:34
REUTERS/Kevin Lamarque
A- A A+

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον Ρόμπερτ Μιούλερ, που ερευνά την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ότι διαρρέει έγγραφα στον Τύπο. 

«Δεν υπάρχει σκευωρία με τη Ρωσία (εκτός από εκείνη των Δημοκρατικών). Πότε θα λήξει αυτό το δαπανηρό κυνήγι μαγισσών;» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Ο ειδικός εισαγγελέας/το υπουργείο Δικαιοσύνης διαρρέουν στα ΜΜΕ των ψευδών ειδήσεων τις επιστολές των δικηγόρων μου; Μήπως θα έπρεπε να διεξαχθεί έρευνα για τη διαφθορά των Δημοκρατικών;».

Οι New York Times δημοσίευσαν σήμερα  εμπιστευτική επιστολή 20 σελίδων που εστάλη από την ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ στον Ρόμπερτ Μιούλερ τον περασμένο Ιανουάριο, όπως επίσης και μια άλλη που εστάλη τον Ιούνιο του 2017. Σε αυτές  οι συνήγοροι του προέδρου διατυπώνουν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να καταθέσει στους ερευνητές, υπογραμμίζοντας ότι «στο πολιτικό μας σύστημα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι διαθέσιμος για να τον ανακρίνουν».

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να κατηγορηθεί για παρακώλυση της Δικαιοσύνης, διότι το Σύνταγμα του αναγνωρίζει την εξουσία να τερματίσει την έρευνα υπό το υπουργείο Δικαιοσύνης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή