Ζάεφ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες

Σάββατο, 02 Ιουνίου 2018 16:11
UPD:16:18
REUTERS/Stoyan Nenov

«Οι συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες συνεχίζονται μεταξύ των ομάδων εργασίας. Οι παράμετροι που συζητώνται από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών πρέπει να πάρουν τη μορφή ενός τελικού εγγράφου και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και εγώ θα λάβουμε μία απόφαση» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, MIA.

A- A A+

Συγκρατημένα αισιόδοξος για συμφωνία στο ονοματολογικό εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, υπογραμμίζοντας ότι οι επαφές των δύο χωρών δεν έχουν σταματήσει. Αν και επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν δεν έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, ο κ. Ζάεφ σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο. 

«Οι συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες συνεχίζονται μεταξύ των ομάδων εργασίας. Οι παράμετροι που συζητώνται από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών πρέπει να πάρουν τη μορφή ενός τελικού εγγράφου και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και εγώ θα λάβουμε μία απόφαση» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής χώρας, MIA.  «Η συμφωνία θα υπογραφεί στις Πρέσπες, όπως έχουμε πει από τη συνάντησή μας στο Νταβός» πρόσθεσε, αποφεύγοντας πάντως την όποια εκτίμηση για το πότε η συνάντηση αυτή θα μπορούσε να λάβει χώρα. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες στην Αθήνα κυβερνητικός αξιωματούχος τόνιζε πωςαπομακρύνεται η πιθανότητα συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας, εντός των επόμενων ημερών. Ακολούθησε ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, που ζητούσε από όλα τα  εμπλεκόμενα μέρη να δείξουν υπευθυνότητα

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Αν και θύμισε πως θέση της Εκκλησίας είναι πως δεν πρέπει να εκχωρηθεί το όνομα Μακεδονία, σημείωσε πως η επίλυση του θέματος είναι έργο της Βουλής και όχι της Εκκλησίας. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή