Μέι: Βαθιά απογοήτευση για τους αμερικανικούς δασμούς

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 21:48
UPD:21:50
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Τη βαθιά της απογοήτευση για την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Ε.Ε., εξέφρασε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι.

«Είμαι βαθιά απογοητευμένη γι’ αυτή την αδικαιολόγητη απόφαση», τόνισε με ανακοίνωσή της, και πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να εξαιρούνται μονίμως από δασμούς και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τους εργαζόμενους μας και τις βιομηχανίες μας».

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου είναι τεράστιας σημασίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ υπενθύμισε την προσφορά των δύο κλάδων στην αμερικανική βιομηχανία.

Την Πέμπτη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ε.Ε., ωθώντας την παγκόσμια οικονομία στα πρόθυρα εμπορικού πολέμου.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και αξίωσε την έναρξη διαβουλεύσεων με τις ΗΠΑ για το φλέγον ζήτημα των δασμών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή