Κόντρα στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 18:43
UPD:18:45
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημειώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΔΗΣΥ), οι οποίοι κατήγγειλαν παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε «τουλάχιστον αστείες» τις αναφορές περί προσπάθειας χειραγώγησης των δικαστικών λειτουργών.

«Από πουθενά δεν προκύπτει παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Κοντονής, ενώ κατηγόρησε τόσο τη ΔΗΣΥ όσο και τη Ν.Δ. για υποκρισία, αβάσιμους ισχυρισμούς και φθηνά επιχειρήματα.

«Δεν συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης η κριτική σε δικαστικές αποφάσεις. Ενισχύει το κύρος της η κριτική. Η Δικαιοσύνη έχει ανάγκη την κριτική, όχι την αφωνία» τόνισε ο κ. Κοντονής, διευκρινίζοντας ότι η κριτική πρέπει να γίνεται πάντα με ψυχραιμία, χωρίς υπερβολές και χαρακτηρισμούς.

Από την πλευρά της ΔΗΣΥ, ο πρώτος επερωτών Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατηγόρησε την κυβέρνηση για συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης και μεθοδευμένη επιχείρηση χειραγώγησης της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε από την πλευρά του ότι «με τα έργα της η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα ούτε τη διάκριση των εξουσιών και κατατάσσεται στα απολύτως ακροδεξιά κόμματα».

Για δόλια και συστηματική υπονόμευση της Δικαιοσύνης έκανε λόγο η Έφη Χριστοφιλοπούλου, ενώ ο Γιώργος Καρράς μίλησε «για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης σε κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος από την πλευρά του έκανε λόγο για επικίνδυνες κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και για χυδαίες επιθέσεις εναντίον της από κυβερνητικά στελέχη, με στόχο την πλήρη υποταγή και χειραγώγηση της.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή