ΝΒΑ: Νικητές στο «θρίλερ» οι Ουόριορς (1-0 στους τελικούς επί του Κλίβελαντ)

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 09:13
UPD:09:15
USA TODAY Sports/Ezra Shaw
A- A A+

Συγκλονιστικός ήταν ο πρώτος τελικός του ΝΒΑ, με το Γκόλντεν Στέιτ να παίρνει τη νίκη στην παράταση επί του Κλίβελαντ με 124-114. (107-107 κανονική διάρκεια)

Ο αγώνας που διεξήχθη στο Όκλαντ «σημαδεύτηκε» από την επική εμφάνιση του ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος με 51 πόντους πήγε να νικήσει μόνος του τους Ουόριορς, αλλά και από την τρομερή «γκάφα» του Τζέι Αρ Σμιθ!

Οι «πολεμιστές» έκαναν το πρώτο βήμα για το repeat, αλλά με βάση την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ πιθανό οι τελικοί να... τραβήξουν μακριά.

Η ήττα για τους Καβαλίερς στην Oracle Arena «πόνεσε» περισσότερο τον ΛεΜπρον Τζέιμς, ο οποίος ήταν πραγματικά «μια ομάδα μόνος του»!'

Ο «Βασιλιάς» σταμάτησε στους 24 πόντους στο πρώτο μέρος και παρά το χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο σημείωσε άλλους 27 στην επανάληψη (με τους 51 έκανε ρεκόρ καριέρας στους τελικούς). Είδε όμως, τον συμπαίκτη του, Τζει Αρ Σμιθ, να «σπαταλά» στο φινάλε τα 4.7 δευτερόλεπτα (πήρε το ριμπάουντ από την άστοχη βολή του Χιλ) κι αντί να σουτάρει, η μπάλα έμεινε στα χέρια του με τον ΛεΜπρον να του φωνάζει και δικαιολογημένα.

Τα «πολυβόλα» των γηπεδούχων (Κάρι, Ντουράντ και Τόμπσον) πέτυχαν συνολικά 79 πόντους, σε μια βραδιά που τα ποσοστά της ομάδας του Κερ δεν ήταν καθόλου καλά (36% στα τρίποντα, 14 ριμπάουντ λιγότερα). Είχαν, όμως, 31 ασίστ (στις 18 έμειναν οι Καβαλίερς), αριθμός που δείχνει αρκετά για την χημεία και την συνοχή τους ως ομάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις