Βρετανία: Βαθιά απογοήτευση από την απόφαση Τραμπ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 17:57
UPD:18:02
REUTERS/TOBY MELVILLE
A- A A+

Τη βαθιά της απογοήτευση σχετικά με την αμερικανική απόφαση να προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από τον Καναδά, το Μεξικό και την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε η βρετανική κυβέρνηση.

«Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την ΕΕ επικαλούμενες την εθνική ασφαλεία» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Βρετανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες είναι στενοί σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνιμα και πλήρως από τα αμερικανικά μέτρα για τον χάλυβα και το αλουμίνιο».

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος των βρετανικών βιομηχανιών χάλυβα, σημείωσε πως «οι πωλήσεις στις ΗΠΑ αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό των εξαγωγών μας και, αν και είμαστε απογοητευμένοι από την ανακοίνωση, προσβλέπουμε στη συνέχιση της παροχής μοναδικών και υψηλής ποιότητας προϊόντων στους αξιόλογους Αμερικανούς πελάτες μας και την αυξανόμενη παγκόσμια πελατειακή βάση».

«Τα τιμολόγια θα επηρεάσουν την παγκόσμια αγορά, συνεπώς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε άμεσα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για το θέμα αυτό και να διασφαλίσουμε ότι η Βρετανία και η Ευρώπη δεν θα γίνουν και πάλι βάσεις ντάμπινγκ για φθηνό χάλυβα», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή