Αλογοσκούφης για περιστατικά που εκθέτουν το Κοινοβούλιο

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2006 19:14
UPD:19:40
A- A A+

Επιστολή απέστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών «για φαινόμενα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τα οποία, μολονότι μεμονωμένα ως περιστατικά, εκθέτουν το Εθνικό μας Κοινοβούλιο».

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στην Επιτροπή καταθέτει ο Πρόεδρος και δ/σ του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμης για την εξαγορά της Γερμανός από την Cosmote.

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι σε απαξιωτικούς προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια, στα οποία κατέφυγαν διάφορα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προς εξωκοινοβουλευτικές προσωπικότητες, που εκλήθησαν από το Κοινοβούλιο για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Αντί ερωτήσεων και επιχειρημάτων, τους απευθύνθηκαν σχεδόν υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όπως διαφαίνεται από τα ενδεικτικά αποσπάσματα πρακτικών που σας αποστέλλω...

Γεώργιος Φλωρίδης στις 27/6/2006:

«Κύριε Πρόεδρε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς φέρεται και αυτός να έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τα ερωτήματα της Βουλής. Ο κ. Αράπογλου μας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του.»

Βασιλική Παπανδρέου στις 27/6/2006:

«Δεν δέχομαι να έρχεται εδώ ο κ. Πρόεδρος και να μας κοροϊδεύει τόσο ανοικτά. Μιλώ για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.»

Βασιλική Παπανδρέου (αναφερόμενη στον κ. Πιλάβιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) στις 27/6/2006:

«Κύριε Πρόεδρε, εσείς όμως έχετε υποχρέωση να διαφυλάξετε το κύρος της Βουλής. Όταν λέει τέτοιες ψευτιές πρέπει να τον βάλετε στην τάξη.»

Γεώργιος Φλωρίδης (αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου) στις 27/6/2006:

«Εσείς τις θέλετε να μας πείτε τώρα; Ότι οι συναντήσεις του πρώην υπαλλήλου της CITIGROUP και νυν Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας τον Μάρτιο του 2006 με τα αφεντικά του της CITIGROUP, ήταν για να πιούνε έναν καφέ στο Λονδίνο, την ώρα που αυτοί ανακοινώνουν ξεδιάντροπα ότι η Εθνική Τράπεζα κινείται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση;»

Γεώργιος Φλωρίδης (αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, κ. Αράπογλου) στις 27/6/2006: «Λένε οι λεβέντες της Εθνικής Τράπεζας?»

Βασιλική Παπανδρέου (απευθυνόμενη στον κ. Πιλάβιο, Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) στις 27/6/2006:

«Τίθεται θέμα σοβαρότητας με αυτά που λέτε. Είστε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ποιον κοροϊδεύετε κύριε Πιλάβιε;»

Βασιλική Παπανδρέου (απευθυνόμενη στον κ. Αράπογλου) στις 30/5/2006:

«Και μη μου λέτε για κεφαλαιακή επάρκεια και εποπτικά γιατί αυτήν την παραπληροφόρηση δίνετε σε όλους.»

Βασιλική Παπανδρέου στις 31/5/2006:

«Κύριε Πρόεδρε με συγχωρείτε, αλλά ο κ. Διοικητής έχει έρθει εδώ για να μας ενημερώσει. Δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε εμείς συνέχεια για να βλέπουμε τα ψέματα του κ. Αράπογλου. Απαιτούμε από την Τράπεζα της Ελλάδος να εξετάσει, αν δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα, τα ψέματα του κ. Αράπογλου.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή