Βορειοκορεάτης αξιωματούχος επισκέπτεται τις ΗΠΑ

Εντατικές προετοιμασίες για την ιστορική Σύνοδο Κορυφής
Τρίτη, 29 Μαΐου 2018 17:10
UPD:17:19
REUTERS/REUTERS FILE PHOTO
A- A A+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ιστορική συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορεάς, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ανώταταξος αξιωματούχος της Πιονγιανγκ είναι καθοδόν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σπάνια επίσκεψη.  

«Σχηματίσαμε μια σπουδαία ομάδα για τις συνομιλίες μας με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συναντήσεις για τη Σύνοδο Κορυφής και άλλα. Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, ο αντιπρόεδρος της Βόρειας Κορέας, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς τη Νέα Υόρκη. Καλή απάντηση στην επιστολή μου, ευχαριστώ!», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ο στρατηγός Κιμ Γιονγκ Τσολ έκανε στάση στο Πεκίνο σήμερα, πριν μεταβεί στην Ουάσιγκτον. Στην κινεζική πρωτεύουσα ο αξιωματικός επρόκειτο να έχει συνομιλίες με Κινέζους αξιωματούχους για τη Σύνοδο Κορυφής, που όπως όλα δείχνουν θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη. Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αμερικανική αντιπροσωπεία είναι καθ' οδόν για τη Σιγκαπούρη για να προετοιμάσει τη σύνοδο. 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ομάδα Αμερικανών διπλωματών με επικεφαλής τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες Σουνγκ Κιμ συναντήθηκε με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους στο Πανμουντζόμ, στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή