Αναστασιάδης: Yπέρ αξιοποίησης των ευκαιριών «όσο είναι καιρός»

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 15:44
A- A A+

«Παραμονή της επετείου της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, μία μέρα που μας θυμίζει τις πληγές που είναι ακόμα ανοιχτές και γι'αυτό και ευχόμαστε και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Νίκο Αναστασιάδη.

«Υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες του ΓΓ του ΟΗΕ και του βοηθού του Ι. Γκαμπάρι, με την ελπίδα ότι αυτές θα ανοίξουν νέες προοπτικές και θα υπάρξουν νέα βήματα», είπε ο κ. Παπανδρέου, ενώ εξήρε το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μεσανατολική κρίση, «έχοντας καταφέρει μια επιτυχημένη επιχείρηση για την εκκένωση του Λιβάνου απο τον άμαχο πληθυσμό. Δείχνει το ρόλο που μπορεί να παίξει η Κύπρος σε κρίσεις, ιδιαίτερα στην περιοχή αυτή».

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως «όσο ο χρόνος περνά αναξιοποίητος, τόσο τα τετελεσμένα παγιώνονται και μετατρέπονται σε γεγονότα μη αναστρέψιμα... Εμείς θα συμπαρασταθούμε στις κυβερνήσεις, τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, ενόσω παίρνονται αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως είναι ανάγκη να αξιοποιήσει η Κύπρος τη θέση της στην Ευρώπη και τις δυνατότητες και ευκαιρίες που δίνονται από τα Ηνωμένα Εθνη, «όσο είναι καιρός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή