Λίβνι: Το Ισραήλ θέλει να αλλάξει την πολιτική πραγματικότητα στη Μ. Ανατολή

Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2006 17:29
A- A A+

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και το Λίβανο έχουν σκοπό να αναδιαμορφώσουν ριζικά τη Μέση Ανατολή.

«Αυτό που κάνει το Ισραήλ στη Γάζα ξεπερνά το πρόβλημα του ισραηλινού στρατιώτη και αυτό που κάνει στο Λίβανο ξεπερνά το πρόβλημα των αιχμαλώτων στρατιωτών», πρόσθεσε.

«Το Ισραήλ και η διεθνής κοινότητα έχουν ένα κοινό στόχο, να προωθήσουν μία διαδικασία που θα οδηγήσει σε μία θεμελιακή και μακροπρόθεσμη αλλαγή στην πολιτική πραγματικότητα της περιοχής και θα εξαλείψει την τρομοκρατική απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ισραηλινοί και οι Λιβανέζοι», δήλωσε νωρίτερα σει η ισραηλινή ΥΠΕΞ Τζίπι Λίβνι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής Χαβιέ Σολάνα.

«Το Ισραήλ αγωνίζεται για να εξαλείψει τον άξονα της τρομοκρατίας και του μίσους: Χεζμπολάχ - Χαμάς - Ιράν - Συρία», πρόσθεσε.

Στη Γάζα και στα κατεχόμενα της Δυτικής Οχθης τα ισραηλινά στρατεύματα συνέχισαν σήμερα τις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν 52, τουλάχιστον 10 από τους οποίους παιδιά.

Τέλος το προξενείο των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ απομάκρυνε σήμερα 105 αμερικανούς πολίτες από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή