Ελπίδες για συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 15:44
UPD:15:57
EPA/JEON HEON-KYUN
A- A A+

«Μυστική» συνάντηση είχαν σήμερα οι πρόεδροι της Νότιας και Βόρειας Κορέας, γεγονός το οποίο αναζωπύρωσε τις ελπίδες για ενδεχόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Κιμ Γιονγκ Ουν και του Ντόναλντ Τραμπ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών έλαβε χώρα μόλις ένα μήνα μετά την πρώτη - ιστορική κορεατική σύνοδο, η οποία προλείανε το έδαφος για την εξομάλυνση των σχέσεων της Βόρειας Κορέας με τη Δύση.

«Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διεξαγωγή μίας συνόδου μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ» ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Νοτιοκορεάτη προέδρου, Μουν Τζε-ιν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η πολυαναμενόμενη συνάντηση, εφόσον τελικώς καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, στη Σιγκαπούρη.

EURONEWS

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Μουν είχε επισκεφτεί τον Ντόναλντ Τραμπ, και οι δύο άνδρες είχαν εξετάσει τις προοπτικής επίλυσης του κορεατικού προβλήματα.

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε, χθες, λόγο για «εποικοδομητικές συζητήσεις» με το καθεστώς της Πιόνγιανγκ.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Β. Κορέας επρόκειτο να συναντηθούν το προηγούμενο διάστημα, αλλά μία σειρά από δυσμενή γεγονότα «πάγωσε» προσωρινά όλες τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, το περιοδικό Politico, σε χθεσινό του άρθρο, ανέγραφε πως μία ομάδα 30 ατόμων από τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αναχωρήσει για τη Σιγκαπούρη στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή