Champions League: Απόψε στέφεται ο πρωταθλητής Ευρώπης

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 13:56
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Διακόσια σαράντα δύο χρόνια Ιστορίας, τριάντα πέντε διεθνή τρόπαια και 1,511 δισεκατομμύρια ευρώ, θα ...στριμωχτούν απόψε στο Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας που στέκεται στις όχθες του ποταμού Ντνίπρο, στο στάδιο Ολιμπίνσκι (21:45). 

Το...θέατρο της τελευταίας και κορυφαίας παράστασης, του μεγαλύτερου στον κόσμο τουρνουά ποδοσφαίρου συλλόγων, με πρωταγωνίστριες δύο από τις πιο διάσημες ομάδες στον πλανήτη, την Ρεάλ Μαδρίτης (τυπικά γηπεδούχος) και την Λίβερπουλ.

Αναπόφευκτα, αυτές τις ημέρες οι συζητήσεις επιστρέφουν πίσω στο 1981, όταν η Λίβερπουλ νίκησε (1-0, 82΄ Κένεντι) τη Ρεάλ στο «Παρκ ντε Πρενς» και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών, στη μοναδική νίκη Άγγλων επί Ισπανών σε τελικό αυτής της διοργάνωσης. Εκείνη, μάλιστα, ήταν και η τελευταία φορά που η «βασίλισσα» έχασε σε τελικό.

Τριάντα επτά χρόνια μετά από αυτόν τον τελικό στο Παρίσι, όλα έχουν αλλάξει. Οι χορηγίες πολλαπλασιάζονται, το διαφημιστικό δίκτυο κάθε τελικού αλλά και οι τιμές των εισιτηρίων, που στο Κίεβο είναι από 70 έως 450 ευρώ.

Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ θα έχουν από 17.000 εισιτήρια, σε ένα στάδιο με χωρητικότητα 70.000 θεατές, που για λόγους ασφαλείας θα μειωθεί σε 63.000 θέσεις.

Τα υπόλοιπα 22.300 είναι εισιτήρια και θα διατεθούν για υποχρεώσεις της οργανωτικής επιτροπής, της UEFA, των εθνικών ομοσπονδιών, των χορηγών και των μέσων ενημέρωσης, σε ένα τελικό που Θα έχει πρεσβευτής τον Ουκρανό πρώην επιθετικό, Αντρέι Σεφτσένκο, νικητή του Champions League με την Μίλαν το 2003.   

Η Ρεάλ άρχισε τη διαδρομή της από τους ομίλους, είναι στην πρώτη θέση της κατάταξης των συλλόγων UEFA, με αποτίμηση αξίας-σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfertmark-962,50 εκατ. ευρώ και 24 διεθνή τρόπαια, 12 από αυτά Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, ενώ μετρά 15 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση.

Η Λίβερπουλ ξεκίνησε την πορεία της από τα πλέι οφ, βρίσκεται στην 22η θέση της κατάταξης συλλόγων, με αξία 548,50 εκατ. ευρώ, 11 διεθνή τρόπαια, πέντε από αυτά Κύπελλα Πρωταθλητριών/ Champions League, ενώ μετρά επτά τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση.

Οι δύο τους έχουν συναντηθεί πέντε φορές σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τους Ισπανούς να μετρούν δύο νίκες (με 4 γκολ) και τους Αγγλους τρεις (με 6 γκολ).

Ο Ζινεντίν Ζιντάν  θα επιχειρήσει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ο 45χρονος Γάλλος είναι ήδη ο μόνος τεχνικός που υπερασπίστηκε τον τίτλο στο Champions League και ο πρώτος μετά τον Αρίγκο Σάκι (με την Μίλαν το 1989 και 1990 το Κύπελλο Πρωταθλητριών) που κατάκτησε διαδοχικά κορυφαία τουρνουά.

O Γιούργκεν Κλοπ, εμπνευσμένος και ενθουσιώδης, δείχνει ώριμος για την κορυφαία διάκριση. Ο 50χρονος Γερμανός «διέθεσε» τη δημοτικότητά του στις διαφημίσεις μεταξύ, μεταξύ άλλων, της Puma, της Opel και του γερμανικού συνεταιριστικού τραπεζικού ομίλου Volksbanken-Raiffeisenbanken.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις