Παπανδρέου: Η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2006 12:46
A- A A+

Η Τουρκία, η οποία θέλει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις καλής γειτονείας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και απέναντι στην Κύπρο για να μπορούμε να ζούμε ειρηνικά, με συνεργασία και προοπτική οικονομικής ανάπτυξης και φιλίας.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα από τη Σάμο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα διεθνές, εισβολής και κατοχής από την Τουρκία, ενώ τόνισε ότι η Κύπρος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι μια σημαντική χώρα και ήδη παίζει σημαντικό ρόλο στον απεγκλωβισμό αμάχων από το Λίβανο.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι εδώ και 32 χρόνια εργαζόμαστε για μια ελεύθερη Κύπρο, που θα είναι ενωμένη και θα μπορούν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι να ζουν μαζί, χωρίς κάποιο τείχος να τους χωρίζει.

Επίσης, τόνισε ότι δουλεύουμε σκληρά για να διαμορφώσουμε μία πορεία που θα εμπεδώνει τα δικαιώματά μας και την ειρήνη, ώστε ο ιδρώτας του λαού να μπορεί να επενδυθεί σε ειρηνικούς σκοπούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή