Πόλο: Μια νίκη πριν τη στέψη ο Ολυμπιακός

Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 20:01
UPD:20:05
INTIME SPORTS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Με εντυπωσιακή άμυνα, στην οποία δέσποζε η μορφή του ανίκητου Γιόσιπ Πάβιτς, ο Ολυμπιακός νίκησε με 8-3 στο Λαιμό τη Βουλιαγμένη και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού τίτλου στην Α1 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 2-0 στη σειρά των τελικών των πλέι-οφ και το Σάββατο (26/5) στον Πειραιά αναμένεται να σηκώσουν το τρόπαιο, ολοκληρώνοντας για πέμπτη σερί σεζόν το πρωτάθλημα με το απόλυτο νικών.

Αν και ο Ολυμπιακός σκόραρε στην πρώτη επίθεση του αγώνα με τον Μουρίκη από τα 2 μέτρα, στη συνέχεια η πιεστική άμυνα του ΝΟΒ και 2-3 καλές αποκρούσεις του Ζερδεβά τον κράτησαν χωρίς γκολ για περισσότερο από έξι λεπτά.

Στο διάστημα αυτό, όμως, οι γηπεδούχοι έχασαν δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω κι ένα τετ α τετ με τον Σολανάκη (δοκάρι) και μοιραία όταν οι Πειριαώτες «ξεκόλλησαν» επιθετικά, ξέφυγαν στο σκορ.

Ένα γκολ του Ομπράντοβιτς στον παραπάνω κι ένα του Δερβίση στην κόντρα διαμόρφωσαν το 3-0 της πρώτης περιόδου και έβαλαν τα πράγματα... σε τάξη. 

Ο Αφρουδάκης με σουτ από την περιφέρεια «έσπασε το ρόδι» για τη Βουλιαγμένη στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά οι παίκτες του Κώστα Λούδη έχασαν ευκαιρίες να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο και ο Γούνας, με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης πέτυχε το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού μετά περίπου 12 λεπτά.

Οι «ερυθρόλευκοι» τελικά «καθάρισαν» το ματς με ένα γκολ του Γενηδουνιά που είχε «τρυπώσει» σε θέση φουνταριστού (καταπληκτική η ασίστ του Μυλωνάκη) και ένα του Γούνα με παίκτη παραπάνω, για να φτάσουν στο τελικό 8-3, που μάλλον τους κολακεύει με βάση την εικόνα του ματς (τουλάχιστον επιθετικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις