Γ. Δραγασάκης: Είμαστε σε καλύτερη θέση από άλλες χώρες όταν έβγαιναν από τα μνημόνια

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 17:08
UPD:17:11
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Εμείς βγαίνοντας από τα μνημόνια είμαστε σε καλύτερη θέση από ό,τι ήταν άλλες χώρες όταν έβγαιναν από τα δικά τους προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας στη Βουλή, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, επεσήμανε πως «ό,τι έγινε με την Πορτογαλία θα γίνει και μ' εμάς».

Τόνισε επιπλέον ότι έχει φύγει από τη μέση ο μηχανισμός πίεσης που πολλές φορές λειτουργούσε ως μηχανισμός εκβιασμού.

Νωρίτερα, κατά την πρώτη του τοποθέτηση, σημείωσε ότι «το σχέδιο για την ανάπτυξη βρίσκεται σε ρήξη με το παρελθόν και σε αντιπαράθεση με τον νεοφιλελευθερισμό».

Όπως πρόσθεσε, το σχέδιο «έχει βασιστεί στην προσπάθεια που έγινε τα τρία προηγούμενα χρόνια του ΚΕΠΕ, με υπουργό τον κ. Σταθάκη, του Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, που στο μεταξύ δημιουργήθηκε από τον κ. Σταθάκη και προχώρησε από τον κ. Παπαδημητρίου για να γίνει μια τελική προσπάθεια από επιτροπή υπό τον κ. Χαρίτση που συνέταξε το τελικό κείμενο».

Προηγήθηκαν, εξάλλου, όπως είπε, πολλές διαβουλεύσεις με φορείς παραγωγικούς και κοινωνικούς και το τελικό κείμενο συσσωρεύει την εμπειρία από τα περιφερειακά συνέδρια καθώς και τη διαβούλευση και τις παρατηρήσεις και προτάσεις από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή