Έφοδος με ρόπαλα στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 20:11
UPD:22/05/2018 11:45
Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
A- A A+

Φθορές στην είσοδο του Συμβουλίου της Επικρατείας προκάλεσε ομάδα ατόμων το απόγευμα της Δευτέρας. Τα άτομα -μέλη του «Ρουβίκωνα», της «Αναρχικής Συλλογικότητας Νέας Φιλαδέλφειας» και της «Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης»- έσπασαν με ρόπαλα υαλοπίνακες και προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου, ενώ έριξαν μπογιές στο κτήριο και πέταξαν τρικάκια προτού αποχωρήσουν.

NAFTEMPORIKI.GR

Στο κτήριο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου βρίσκονταν υπάλληλοι και Σύμβουλοι, ενώ μαρτυρίες αναφέρουν ότι τα άτομα που πραγματοποίησαν έφοδο στον χώρο, ήταν περί τα 70.

Την ώρα εκείνη συνεδρίαζε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου.

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

NAFTEMPORIKI.GR

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις «Ρουβίκωνας», «Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας» και «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης», οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτήριο του ΣτΕ επειδή «έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων».

«Εκείνη την ώρα συνεδριάζαμε και φοβηθήκαμε μήπως σπάσουν τα τζάμια και στον όροφο που ήμασταν», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γιώργος Παπαγεωργίου, προσθέτοντας ότι «ευτυχώς που η επίθεση δεν κράτησε περισσότερο».

 naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή