Ιταλία: «Κλείδωσε» το όνομα του πρωθυπουργού

Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 17:22
UPD:22:49
REUTERS/Alessandro Bianchi

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σαλβίνι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ούτε ο ίδιος, ούτε και ο κ. Ντι Μάιο.

A- A A+

Συμφωνία για την κυβερνητική ομάδα και το όνομα του πρωθυπουργού επετεύχθη στην Ιταλία, σύμφωνα με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είχε συνάντηση την Κυριακή με τον ηγέτη των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Σαλβίνι δεν θα γίνει πρωθυπουργός ούτε ο ίδιος, ούτε και ο κ. Ντι Μάιο.

«Το όνομα του πρωθυπουργού είναι ισορροπημένο και ικανοποιεί όλους», τόνισε ο κ. Σαλβίνι, χωρίς όμως να το αποκαλύψει.

Επεσήμανε, δε, ότι «ο πρωθυπουργός και κάποιοι από τους νέους υπουργούς, μπορεί να μην έχουν ψηφίσει ποτέ, μέχρι τώρα, ούτε τη Λέγκα, αλλά ούτε και τα Πέντε Αστέρια».

Στον πρωθυπουργό που επέλεξαν η Λέγκα και το κίνημα Πέντε Αστέρων, αναφέρθηκε το στέλεχος των Πέντε Αστέρων Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο ιδιωτικό κανάλι «La 7».

«Ο πρωθυπουργός θα είναι πρόσωπο που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής», είπε ο Ντι Μπατίστα, προσθέτοντας ότι «πολλά γνωστά ονόματα που κυβέρνησαν τη χώρα στο παρελθόν, σίγουρα δεν την ωφέλησαν».

Τη Δευτέρα, Σαλβίνι και Ντι Μάιο αναμένεται να έχουν και πάλι συνομιλίες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

EURONEWS

Στο μεταξύ, ο γραμματέας της Λέγκα απάντησε μέσω Twitter και στον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε τονίσει ότι «αν η νέα ιταλική κυβέρνηση δεν σεβαστεί τις υποχρεώσεις της για το έλλειμμα, το χρέος και τις τράπεζες, θα κινδυνεύσει η χρηματοοικονομική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης».

«Είναι μια ακόμη απαράδεκτη παρέμβαση. Δεν ζήτησα ψήφους και εμπιστοσύνη για να συνεχίσω να ακολουθώ την οδό της φτώχειας, της επισφαλούς εργασίας και της μετανάστευσης. Πρώτα οι Ιταλοί!», έγραψε ο κ. Σαλβίνι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή