Στον τελικό της Euroleague η Φενέρμπαχτσε

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 21:15
UPD:21:17
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Την ευκαιρία να διεκδικήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιστορία της και, μάλιστα, διαδοχικό θα έχει η Φενέρμπαχτσε.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς επικράτησε με 76-67 της Ζαλγκίρις Κάουνας στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του final 4 της Euroleague, που διεξάγεται στο Βελιγράδι και το βράδυ της Κυριακής θα επιδιώξει να φτάσει και πάλι στην κορυφή στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με το νικητή του αγώνα ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στην Ρεάλ Μαδρίτης, που θα ξεκινήσει στις 22:00. 

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό η Φενέρ είχε την πρωτοπορία στο σκορ και χάρις στην εξαιρετική της άμυνα κατάφερε τρεις φορές στη διάρκεια του ματς να «χτίσει» διψήφιες διαφορές, που, όμως, οι Λιθουανοί έβρισκαν τους τρόπους να αντιδράσουν.

Το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δικαιολόγησε πέρα για πέρα την παρουσία του στο Final 4 του Βελιγραδίου. Μπορεί να μην βρέθηκαν σε καλή μέρα οι παίκτες-κλειδιά που διαθέτει, μπορεί να υπέπεσαν σε πολλά λάθη και να έχασαν καθοριστικές βολές, ωστόσο, η Ζαλγκίρις απέδειξε ότι είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα που δεν τα παρατά ποτέ.

Ο Ομπράντοβιτς θα έχει την ευκαιρία στον τελικό να πανηγυρίσει το... παράσημο που λείπει από την πλούσια καριέρα του και δεν είναι άλλο από το «back to back» σε τίτλους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. 

Επίσης ο Κώστας Σλούκας θα παλέψει για τη δεύτερη «κολλητή» κούπα Euroleague, μετά τις κατακτήσεις το 2012 και 2013 με τον Ολυμπιακό, και την 4η στην καριέρα του.

Απόλυτος πρωταγωνιστής των Τούρκων ήταν ο Μπόμπι Ντίξον με 19 πόντους, ενώ πολύτιμη ήταν η συμβολή του Κώστα Σλούκα με 14 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής.

Από τους Λιθουανούς, που «πλήρωσαν» την αστοχία τους από τα 6.75 (2/10 τρίποντα) και τη γραμμή των ελευθέρων βολών (19/27), ξεχώρισε ο Κέβιν Πάνγκος με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μπράντον Ντέιβις με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις