Τέξας: 17χρονος ελληνικής καταγωγής ο βασικός ύποπτος για την επίθεση στο σχολείο

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 21:07
UPD:19/05/2018 15:04
REUTERS/MOHAMMAD KHURSHEED

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Ένας 17χρονος ελληνικής καταγωγής είναι σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές μεταξύ των συλληφθέντων για την επίθεση σε σχολείο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 12 άτομα.

Στην πλειονότητά τους τα θύματα είναι μαθητές.

Για την υπόθεση εχούν τεθεί υπό κράτηση δύο ακόμη άτομα, ωστόσο βασικός ύποπτος ως μοναδικός δράστης της επίθεσης θεωρείται ο 17χρονος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Houston Chronicle, ο δράστης ήταν οπλισμένος με τουφέκι AR-15, ένα πιστόλι, μια κοντόκανη καραμπίνα και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

EURONEWS

Ο τοπικός κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σημείωσε σε δηλώσεις του ο 17χρονος «όχι μόνο ήθελε να διαπράξει την επίθεση αλλά ήθελε και να αυτοκτονήσει αμέσως μετά. Δεν είχε το θάρρος να αυτοκτονήσει».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, ο δράστης πήρε τα δύο όπλα από τον πατέρα του (...) ο πατέρας του τα κατείχε νόμιμα. Δεν γνωρίζω αν ο πατέρας ήταν ενήμερος ότι ο γιος του είχε πάρει τα όπλα», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ-πολύ θλιβερή, φρικτή επίθεση». Λίγο νωρίτερα είχε γράψει στο Twitter ότι «ενδεχομένως να αναμένουμε άσχημα νέα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή