Η Ράις θα ανακοινώσει χορήγηση βοήθειας στον Λίβανο

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2006 15:19
A- A A+

Στη Βηρυτό, πρώτο σταθμό του ταξιδιού της για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Μέση Ανατολή, έφθασε αεροπορικώς από την Κύπρο, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις, την οποία υποδέχθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο ο λιβανέζος ομόλογός της Φάουζι Σαλούχ. Η κα Ράις άρχισε συνομιλίες με το λιβανέζο πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα.

Η αιφνιδιαστική αυτή επίσκεψη στη Βυρητό «συνιστά ένα σημαντικό δείγμα της υποστήριξης (των ΗΠΑ) προς τον Λίβανο και την κυβέρνησή του», δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, διευκρινίζοντας ότι η κα Ράις θα ανακοινώσει τη χορήγηση βοήθειας στον Λίβανο και θα συζητήσει για τα «στοιχεία μιας λύσης».

Επειτα από τη συνάντησή της με τον κ. Σινιόρα, η κα Ράις αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του λιβανικού κοινοβουλίου Νάμπιχ Μπέρι, ο οποίος έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χεζμπολάχ.

Η κα Ράις αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται να συναντηθεί και με τον μετριοπαθή Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς. Στις 26/7 θα συμμετάσχει στη Ρώμη σε διεθνή σύνοδο για το Λίβανο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή