«Τετ α τετ» Τσίπρα - Ζάεφ στη Σόφια

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 11:30
UPD:12:50
INTIME NEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Ε.Ε. - Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα.

Κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας εμφανιζόταν χθες ιδιαίτερα αισιόδοξος για συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στο θέμα του ονοματολογικού, για την οποία έλεγε ότι «θα χρειαστεί λίγη δουλειά ακόμα από τις ομάδες διαπραγμάτευσης και τους υπουργούς Εξωτερικών και τουλάχιστον άλλη μία συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ».

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από το erga omnes και τις συνταγματικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα Σκόπια για να εφαρμοστεί, «δίνει όμως χρόνο».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως «οι σοσιαλιστές ηγέτες επικρότησαν τις μέχρι τώρα προσπάθειές μας να βρούμε κοινά αποδεκτή λύση στο ονοματολογικό», επισημαίνοντας πως «μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν».

«Τους ευχαρίστησα, παραδέχτηκα ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί», συμπλήρωσε και πρόσθεσε πως «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή